APR-ahdinsarjat

APR-ahdinsarjat on suunniteltu tyydyttämään tehonnälkä kun n. 50 hevosvoiman tehonlisäys ei ole riittävästi. Ahdinsarjat sisältävät aina kaiken tarpeellisen tarvittavista muttereista ja tiivisteistä asennusohjeisiin. Mikäli pakoputkisto ei sovi uuteen ahtimeen, tulee mukana myös "downpipe". Tarpeen vaatiessa myös polttoaineen määrää säätelevät laitteet kuuluvat sarjaan. Ahdinsarjaa asentaessa on suositeltavaa päivittää myös pakoputkisto ja ilmanotto.

VAG-konsernin turbomallit on tyypillisesti varustettu K03-sarjan turboilla, mutta tehokkaimmista malleista löytyy K04-sarjaa. APR seuraa tehtaan jalanjälkiä ja käyttää K04-sarjan ahtimia tuottaakseen n. 100 hevosvoiman virityksen. Moottorin ajettavuus säilyy hyvin vakionkaltaisena, mutta tehoa on käytettävissä merkittävästi vakiota enemmän. Vääntöä tuotetaan yli 100Nm vakiota enemmän ja yläkierroksilla veto on rajottimeen asti raikasta ja puhdasta. Vakion kaltaista yläkierroksilla esiintyvää puutumista ei tapahdu.

 

APR Stage III-ahdinsarjat on luotu näyttämään tietä, kun tehoa kaivataan runsaasti. Stage III tuottaa jopa 200 hevosvoiman lisätehon. Sarja sisältää Garret-pakokaasuahtimen ja APR Inconel pakosarjan sekä kaiken muun tarvittavan. Merkittävästi isomman turbon myötä moottorin käytös muuttuu enemmän viritetyksi sillä yli 4000 kierroksen moottori räyhää tulisesti autoa eteenpäin kuljettaen. Vaikka huippuvääntö siirtyy K04-sarjaan verrattuna 500 kierrosta ylemmäksi, on alakierroksilla mukavaan ajettavuuteen riittävä vääntö. Sarja soveltuu hyvin sekä käyttöautoon ja ratatykkiin.